İstanbulspor’un Prestiji

2021-2022 sezonu için, UEFA kulüp lisansı almaya hak kazanan İstanbulspor, bu prestijli lisansı üstelik 4 sene üst üste almakta.

TFF Kulüp Lisans Kurulu dün yaptığı toplantıda lisans adayı kulüpleri; Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nda aranan Sportif, Altyapı, Personel-İdari, Hukuki ve Mali kriterler yönünden inceledi ve 2021-2022 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi.

Yapılan incelemeler sonucunda 19 Erkek ve 9 Kadın Kulübünün UEFA Lisansına başvurduğu görülüp, bunlardan Süper Lig’den Beşiktaş A.Ş. , Çaykur Rizespor A.Ş., Demir Grup Sivasspor, Fatih Karagümrük A.Ş., Fenerbahçe A.Ş., Fraport Tav Antalyaspor,  Galatasaray A.Ş., Göztepe A.Ş., Medipol Başakşehir FK ve Trabzonspor A.Ş. ile TFF 1.Lig’den  İstanbulspor A.Ş. ve Turkcell Kadın Futbol Liginden Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı UEFA Lisansı almaya hak kazandı.

Ulusal Kulüp Lisans başvurusunda bulunan 59 kulübün dosyaları üzerinde yapılan inceleme sonucunda; TFF 1 . Lig’den Altınordu, Ankara Keçiörengücü, Bereket Sigorta Ümraniyespor ve Yılport Samsunspor ile Misli.com 2. Lig’den Anagold 24Erzincanspor, Kırklarelispor, Manisa Futbol Kulübü ve Niğde Anadolu FK kulüpleri Ulusal Lisans almaya hak kazandı.

Buna göre; toplamda 12 Kulüp UEFA Lisansı, 8 Kulüp ise Ulusal Lisans almaya hak kazanmış oldu.

Kurul, kalan 58 kulübe ise kriter eksiklerini tamamlamaları için ilgili maddelere göre 30 ve/veya 60 gün ek süre tanıdı.

KULÜP LİSANS SİSTEMİNİN AMAÇLARI NELERDİR?
– Futbol standardını bütün yönleriyle geliştirmek ve sürekli iyileştirmek ve her kulüp içinde gençlerin yetiştirilmesine ve korunmasına sürekli olarak öncelik vermek;

– Kulüplerin uygun yönetim ve organizasyon seviyesine sahip olmasını sağlamak;

– Seyircilere ve medyaya iyi düzenlenmiş, konforlu ve güvenli stadyumlar temin etmek üzere kulüplerin sportif altyapısının adapte edilmesi;

– Kulüplerin ekonomik ve mali yapılarının güçlendirilmesi,şeffaflıklarının ve güvenirliklerinin artırılması ve alacaklarının korunmasona gerekli önemin verilmesi;

– Bir sezon içindeki uluslararası müsabakaların sürekliliğinin sağlanması;

– Müsabakalarda mali fair play’in izlenmesi;

– Kulüplerin sportif,altyapı,personel ve idari,hukuki ve mali kriterler açısından değerlendirilmesi standartlarının Avrupa çapında geliştirilmesi.

KULÜP LİSANS ve FİNANSAL FAIR PLAY SİSTEMİ NEDİR?
Futbol oyununu oluşturan temel faktörler, kalite standartlarının yükseltilmesi ve bunun belgelendirilmesidir.

Kulüp lisans sistemi, Avrupa futbolunun kalitesini daha sağlam şeffaf ve güvenilir temellere dayandırarak geliştirmek ve bu gelişimi belirli bir standarta ulaştırmak amacı ile UEFA tarafından başlatılmış bir projedir.

Her ulusal federasyon, UEFA’nın hazırladığı kulüp lisans talimatını kendi kanunları doğrultusunda ve UEFA’nın belirlediği asgari koşulları aynen muhafaza ederek hazırlamak zorundadır.

Türkiye Futbol Federasyonu kulüp lisans talimatı 23 Aralık 2003 tarihinde UEFA tarafından onaylanmıştır.

Kulüpler UEFA ve uluslararası müsabakalara katılabilmek için lisans almak zorundadır.

Alınan lisansın süresi 1 yıldır, devredilemez.

Kulübümüzün, bu başarısında emeği geçen Başkanımız Ecmel Faik Sarıalioğlu’nu kutlar ve teşekkür ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir