1920 senesinde Yunanistan’ın İskeçe kentinde doğan İbrahim İskeçe,1938 yıllarında eğitimini sürdürmek için Yunanistan’da sınav kazanıp değiştirme usulü ile Haydarpaşa Lisesi’ne geldi. Gerçekten, çok zeki ve çalışkandı. Her zaman okulda derece alır ve bu suretle de yatılı okuma hakkını elde ederdi.
Liseyi bitirdiği günlerde bir Fenerbahçe-Beyoğluspor takımı ile özel bir maç sırasında İskeçe’yi izleyen Fenerbahçe Başbakanı Saracoğlu, İskeçe’yi çok beğendi. Ancak İskeçe’nin lisanslı olması için Türk vatandaşlığına geçmesi gerekiyordu. Ertesi gün Saracoğlu, Bakanlar Kurulu kararı ile İskeçe’yi Türk vatandaşlığına geçirdi ve İskeçe’de Fenerbahçe’de lisanslı olarak oynamaya başladı.
İskeçe’nin, Fenerbahçe’deki futbol yaşamı 1941’den 1947 yılına kadar devam etti. Bu süre içinde 124 maç oynadı ve de 61 gol attı. İnce, zarif, titiz ve teknik bir futbolcuydu. Futbol için estetik bir fiziği vardı.
1947-1948 sezonunda İstanbulspor o güne kadar ilk defa ünlü oyuncular transfer etti. Bunlardan bir tanesi de İbrahim İskeçe idi. İskeçe İstanbulspor’da 2 sene forma giydi. Tıbbiye tahsili nedeni ile çok fazla oynayamadı, 11 maça çıkıp 1 gol attı.
Futboldan daha önemlisi de bu süre içinde tahsiline devam ederek tıp doktoru oldu. Ankara Numune ve Şişli Etfal Hastanesi’nde hocalık yaptı ve ülkemize birçok doktorun yetişmesine katkı sağladı. Şişli Etfal Hastanesi’nde bir kliniğe İbrahim İskeçe ismi de verilmiştir.
İskeçe, iki kez kısa dönem Türkiye Futbol Federasyon Başkanlığı yaptı. Birincisi 03.09.1977 tarihinde başladı ve 17.02.1978 tarihinde sona erdi. İkincisi ise 23.01.1980 tarihinde başladı ve 19.07.1980 tarihinde sona erdi. İskeçe daha sonraları, birkaç kez de Fenerbahçe Başkanlığı’na aday gösterilmişse de kendi arzusuyla adaylıktan çekilmişti. Fenerbahçe Divan Kurulu ve Onur Kurulu üyesiydi.
21 Temmuz 1997 tarihinde vefat eden Prof. Dr. İbrahim İskeçe’yi saygı ile anıyoruz.